Mahmut Gökmen Anadolu İmam Hatip Lisesi

Vizyon: Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; En iyi derecelerle üniversiteleri kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek niteliklere haiz din görevlileri yetiştirmektir.

Misyon: Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.

Başarılar: .

Pansiyon Bilgileri: Okulumuza ait pansiyon bulunmamaktadır. Fakat öğrencilerimiz Çok Programlı Lise bünyesinde bulunan Galip Öztürk öğrenci yurdunda yatılı olarak kalabilmektedirler.
Saatler: 08:30 15:40
Yabancı Dil: İNGİLİZCE
Servis Bilgisi: İlçe dışında ikamet eden öğretmenlerimiz özel araçlarıyla ya da dolmuşla gelmektedirler.
Taban-Tavan Puan Bilgileri: Taban Puan: 135.903 Tavan Puan: 350
Okulun Sınav Başarı Durumu: Okulumuz ilk defa 2014-2015 eğitim öğretim yılında mezun vermiş olup, 30 öğrenciden 22 öğrenci herhangi bir yükseköğretim programına yerleşmiştir.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: YGS: %73 LYS: %3
Sportif Etkinlikler: Okulumuzda her yıl Futbol, Voleybol, Masa tenisi turnuvası düzenlenmekte ve geleneksel bahar şenliği kapsamında eğlenceli oyunlar oynanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: Haftanın Ayet Hadisi Şehitlerimizi Tanıyoruz Okul veli Kitapla Kaynaşıyoruz Biz de Varız
Yurtdışı Proje Faaliyetleri: Proje hazırlama çalışmalarımız devam etmektedir.

WEB - https://mahmutgokmenaihl.meb.k12.tr

Adres - Eyüp Sultan Mah. EÜAŞ. Sitesi No65/1 Ayvacık/SAMSUN

Yerleşim Yeri - Okulumuz Ayvacık EÜAŞ sitesi yerleşkesi içersindedir.

Adres - Eyüp Sultan Mah. EÜAŞ. Sitesi No65/1 Ayvacık/SAMSUN

Ulaşım İl merkezine her saat dolmuş bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık İlçe Merkezinde bulunan okulumuz il merkezine 64 km uzaklıktadır