Günebakan Kardeş Okul Projesi Tanışma Kahvaltısı

Günebakan Kardeş Okul Projesi Tanışma Kahvaltısı

31.01.2022 143

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Günebakan Kardeş Okullar Projesi" kapsamında kardeş okulumuz olan Ayvacık İmam Hatip Ortaokulu'nu tanışma kahvaltısı etkinliğimizle misafir etmenin mutluluğunu yaşadık. Karşılıklı okullarımızdan öğrencilerimiz kardeş ilan edilerek birbirleriyle kaynaştılar.

Bu proje sayesinde Sevgili Peygamberimizin asrı saadeti inşaa ederken uyguladığı en güzel proje olan muâhat (kardeşlik) faaliyetini böylesine güzel öğrencilerle uygulayabilmek, Hazreti Peygamber'in sünnetini bugün ihya edebilmek nasip oldu. Nesebe dayalı kardeslikten ziyade din kardeşliğini vurgulayan, Kuran'ın iyilik yarışını kazananlar olarak tarif ettiği kardeşliğin mensupları iyilik adına  sosyal hareketliliği sağlayacak, bilgi, kültür, dayanışma, tecrübe paylaşımı noktasında çalışmalarını berekete dönüştürecek, müslümanların güzel ahlakının birbirine sirayet etmesini sağlayacak, sıcaklık ve samimiyetle ruhları beslemeyi hedefleyerek kişinin makamı, serveti, sosyal statüsü, soyu- sopu ne olursa olsun tüm bireylerin manevi anlamda eşit olduğu bilincini aşılayacaktır. Kardeşler birbirleri ile samimi ilişkiler kurduklarında çevreye adeta çiçek kokuları yayılacak, hayırda yarışıp, iyiliği, hakkı ve sabrı tavsiye ederek herkese  huzurlu bir ruh hali yaşatacaktır. Bireyler daha anlayışlı, hüsnü zanlı ve birbirine katlanır hale gelecektir. Iki okul arasında başlayan iyilik kıvılcımının etkisi ne kadar kuvvetli olursa o iyilik o kadar güçlü  yayılacak, tüm ilçeye sirayet edecektir. Her birimizin ailesine, çevresine muhakkak katkı sağlayacaktır.

Rabbimizden bu güzel yolda muvaffakiyet diliyoruz.

@samsunilmem @samsunayvilcemem @ayvacikimamhatiportaokulu @mebdogm #günebakankardeşlikprojesi #kardeşlikprojesi #günebakan #dinöğretimigenelmüdürlüğü #samsuni̇lmillieğitimmüdürlüğü #samsunilmemarge @samsunilarge31-01-202231-01-202231-01-202231-01-202231-01-2022